Skip to content

Holter vil fungere som leder for “United Nations Environment Program's Sustainable Buildings and Climate change Initiative” (UNEP SBCI) i ett år, til utgangen av første kvartal 2010.

− Det er fortsatt ikke allment kjent at byggsektoren står for 30-40 prosent av de globale utslippene av karbondioksid. Den gode nyheten er at en stor del av disse utslippene kan fjernes med allerede tilgjengelig teknologi, og det til en svært rimelig kostnad, sier hun.

− Det er viktig for Hydro å bidra til å få fram slike budskap, siden bygninger står for den største delen av det samlede forbruket av aluminium – og fordi vi i Hydro allerede har aluminiumbaserte løsninger for energisparing for bygg og er villige til å utvikle flere.

SCBI er en global FN-ledet plattform bestående av ledere innenfor området "grønne" bygg, alle med ønske om å skape et felles talerør for byggsektoren når det gjelder klimaproblemene.

Oppfordrer til handling 

Den første forpliktelsesperioden i Kyoto-protokollen utløper ved utgangen av 2012. Holter sier at forhandlingene etter Kyoto-avtalen sikter mot å begrense klimagassutslippene, som ledd i FNs rammekonvensjon om klimaendringer, "United Nations Framework Convention on Climate Change" (UNFCCC).

− Poenget er at for alle nasjoner som har akseptert å redusere CO2-utslippene, vil bedre energisparing i nye og eksisterende bygninger spille en nøkkelrolle, sier hun.

− Utfordringen er at de økonomiske incentivene som er en del av Kyoto-pakken, er bygd opp på en slik måte at det er vanskelig for byggsektoren å dra fordeler av dem.

UNFCCCs konferanse i 2009 vil gå av stabelen i København i desember, og traktaten som skal etterfølge Kyoto-protokollen, ventes vedtatt her.

Før konferansen i København vil imidlertid UNEP SBCI samles i Bonn i neste måned, der det etter planen skal foregå ”post-Kyoto”-forhandlinger i tre uker.

− Vi tar sikte på å lage et opprop som kalles ”CALL to ACTION” – en oppfordring fra den globale byggsektoren til alle nasjoner om å følge opp med handling. Her vil vi framheve hvorfor landene må fokusere mer på byggsektoren for å kunne nå sine CO2-mål. Og vi vil vise at vi, aktørene i byggsektoren, allerede har mange løsninger tilgjengelige og vil bruke ressurser på å utvikle og forbedre dem, sier Holter.

Hydro er det største integrerte aluminiumselskapet i Europa og er over hele verden en foretrukken leverandør av byggløsninger i aluminium. Hydros byggmerkevarer – Alumafel, Domal, Technal og Wicona – spenner over et bredt spekter av produkter, fra vinduer og dører for eneboliger og leiligheter til omfattende fasadeløsninger for store flyplassbygninger og moderne høyhus.