Skip to content

Anlegget har to presser, mer enn 90 ansatte og en årlig omsetning på om lag 34 millioner euro. Selskapet feiret sitt 20 års jubileum i 2007, og er dermed godt etablert lokalt.

Overtakelsen gir Hydro en sterk markedsposisjon i de to største næringsregionene i Spania; Barcelona og Madrid. Hydros anlegg i La Roca ligger i utkanten av Barcelona, mens Expral ligger i Pinto omtrent 30 kilometer sør for Madrid.

Det spanske markedet for aluminiumprofiler var i fjor på over 300.000 tonn, med mer enn 50 produsenter på tilbudssiden. Produksjonen fra Hydros anlegg i La Roca, og nå også Expral, plasserer selskapet nær toppen når det gjelder årlige leveranser fra en og samme leverandør.

Hydro kjøpte Expral for om lag 31 millioner euro, medregnet gjeld som blir overtatt.

– Expral har et godt rykte i markedet og en fin blanding av kunder. Selskapet har størstedelen av sin virksomhet innenfor industrielle applikasjoner og i byggindustrien, sier Johnny Undeli, ansvarlig for Hydros ekstruderings-virksomhet i Europa og Asia. Han understreker at Hydros brede kundeportefølje gjør virksomheten "motstandsdyktig" mot den forventede nedgangen i den spanske bygg- og anleggssektoren.

Undeli understreker at oppkjøpet er i samsvar med Hydros strategi om å bygge på sin sterke posisjon på ekstruderingsmarkedet i Europa. – Vi tar sikte å vokse enda mer i utvalgte markeder, som Spania, sier han.

En forretningsenhet, to fabrikker

Expral og anlegget i La Roca vil betjene kundene som søsteranlegg i samme forretningsenhet under ledelse av Rafael Fuertes. Anleggene har i dag et samlet årlig volum på rundt 30.000 tonn.

– Vi er svært spent på de mulighetene som den samlede lokalkunnskap og ekspertise ved disse anleggene vil gi, sier Fuertes. – Vår jobb er å bruke denne kompetansen og utvikle oss videre for å vise kundene at vi er en partner de kan stole på i det lange løp.

Til sammen har Hydro mer enn 700 ansatte i Spania. De fleste arbeider i selskapets nedstrømsvirksomhet med profiler, valsede produkter og byggsystemer.

Hydro er det største integrerte aluminiumselskapet i Europa, og har vært ledende i ekstruderingsbransjen på Kontinentet i mer enn 20 år. I 2007 leverte selskapet 508.000 tonn profiler gjennom sitt globale nettverk av pressverk.